Berør meg friskere!

Torsdag var vi på en utrolig flott utstilling. Den heter BERØR MEG FRISKERE! Det var mange vakre bilder; alle i sort hvitt. Mange bra fraser. Utstillingen oppdateres stadig.

Personen bak utstillingen heter Stine Cathrine Kühle-Hansen. Fantastisk hyggelig dame:) Hun har et vidt spekter av interesser, og liker tydeligvis variasjon da hun er pedagog, museumsformidler og nå også utdannet sexologisk rådgiver. Det var en ydmyk, men stolt dame vi møtte: hun delte sine tanker, ideèr og meninger, men var samtidig sulten på våres innspill. Hun diskuterer gjerne temaene fra utstillingen med deg, og elsker tilbakemeldinger om din opplevelse av det hele. På visittkortet hennes står det: "Amorteket. -Et museum med erotisk kulturhistorie og oppdatert sexologi.
hender1

Visjonen hennes er "å skape et fordomsfritt museum, der seksualdebatten inkluderer de seksuelle rettighetene!" Hun stiller meget viktige spørsmål som absolutt står til dagens samfunn - og som er til ettertanke:
- Finnes det en myte om at kun perfekte kroppen skal bli berørt? 
- Har verdien av berøring nærmest helt forsvunnet i vår sexfikserte tid? 
- Unngår vi nærhet fordi alt har blitt så seksualisert i vår kultur?
- Hvilken forskning finnes det i dag om berøring og helse?
- Kan overgrepsfrykt begrense fysisk nærhet til egne barn?
- Hva skjer med nyansene når ordet sex brukes synonymt med samleie?

hode1

Jeg har sitert to av hennes setninger fra utstillingen:
" Huden er din grense til verden, men huden setter ingen grenser - det er det du selv som må gjøre".
"En eneste berøring kan få hjertet til å slå like fort som du sprang".

Med seg på dette prosjektet har hun også invitert forskjellige foredragsholdere. De fleste foredragene er gratis, og utbyttet av de er gull verdt!
tohender1
(bildene er hentet fra utstillingen og hjemmesiden hennes)

Nå skal det sies at jeg ikke er veldig flink til å farte på utstillinger rundt forbi, men denne gav meg faktisk en veldig anderledes opplevelse. Den rørte noe i meg. Den fikk meg til å tenke - og jeg tenker enda! Er all berøring god berøring? Får alle den berøringen de trenger? Hvilken rolle spiller media når det gjelder sex og vårt syn på det? Jeg har selv jobbet i flere forskjellige typer institusjoner her til lands, og med folk i alle aldre; og jeg sitter igjen med følelsen av at Stine Cathrine har nådd ut til alle -uansett "klasse", alder og livssituasjon. ABSOLUTT VERDT EN TITT!!:)

Les mer på hjemmesiden her:
http://www.amoroteket.no/index.htm
og
http://www.ulleval.no/modules/module_123/proxy.asp?iInfoId=24504&iDisplayType=2&iCategoryId=460 for åpningstider

* Virker det interessant?

4 kommentarer

Så spennende da. Elsker utstillinger!

Mariann Johansen ♫♥♫

05.09.2009 kl.19:50

Fine bilder :)

Sv: Ja, jeg skriver også opp sånt, det blir kjekt å ha senere. Hun sier utrolig mye rart :)

farmoringrid

06.09.2009 kl.00:42

Høres ut som en veldig interessant utstilling. Forskning på berøring og helse - finnes det. Jeg tillater meg å tvile. Vi skal jo ikke berøre hverandre idag. Det tas som oftest ille opp. Som om all berøring er det samme som seksual tilnærming.

Mariann Johansen ♫♥♫

08.09.2009 kl.18:31

Takk for lang kommentar! :) Jeg visste ikke at jeg var gravid noen av gangene jeg mistet, så for min del var det ikke noen følelse av tap, ikke med det samme i alle fall. Det må også ha vært nokså tidlig, før 3 mnd, om jeg regner på mensen og div. Enda kortere andre gangen, da var det mindre,det som kom ut. Men da jeg ble gravid siste gang, med Viktor hadde jeg katastrofefølelse hele tiden, jeg var ganske sikker på at det kom til å gå galt. Det gikk heldigvis helt fint,og nå skal jeg ikke ha flere barn, så da slipper jeg å tenke på det ;)

Skriv en ny kommentar

42214807501
Kirsti-Marie

Kirsti-Marie

29, Oslo

Hei, og velkommen til bloggen min!:) Jeg har alltid tusen baller i lufta, og elsker liv og røre. Har bodd to år i Afrika, og tre år nordpå. Jeg er en liten hobby-psykolog. Ellers liker jeg solnedganger, rettferdighet, hunder, hytteturer, romantikk, interiør, sur-søte drinker, åpenhet, musikk, spa, mennesker, opplevelser, fiske, snøscooter, religion, kultur, hår -og klesstyling, kids, ærlighet, glad-musikk og overraskelser. Jeg er utdannet hud, kropp -og SPAterapaut, men jobber ikke som det grunnet sykdommen min ME. Av samme grunn blogger jeg ikke daglig, men jeg håper du titter innom fra tid til annen likevel:) Følg meg gjerne på INSTAGRAM: kirsti_marie84

  • Follow on Bloglovin bloglovin bloglovin free counters Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    follow me

    Kategorier

    Arkiv

    hits