UNNGÅ cellulitter!

Visste du at:
* Både kvinner og menn kan få cellulitter?
* Det riktignok sees sjeldnere hos menn, og at så mange som 90% av alle kvinner som har dette?
* At svekket sirkulasjon/ drenasje og skadet bindevev er en like store årsaker til cellulitt som det  et økt volum  fettceller er?
* Det rangeres i fire grader?

Det finnes flere måter å unngå cellulitter på. Her er et godt og lettvint tips:
1. Våt kroppen i dusjen. Smør deg inn med en god kroppsskrubb. Selv bruker jeg denne herligheten: Matis, réponse corps, tonicié, "Gel Exfoliant Satin".
dsc02080

2.
 Det er lettere å bruke en "skrubbebørste" (hehe, ble rammet av akutt alzheimer her, og husker ikke hva det heter) enn å skrubbe med hendene. Børst med sirkulære bevegelser for å få fortgang på sirkulasjonen i kroppen. Da vil også avfallsstoffene skilles ut raskere. Husk å drikk rikelig med vann etterpå! Jeg har kjøpt min på The Body Shop. Husker ikke pris i farten, men de er ikke veldig dyre:)
dsc02084

3. Smør deg inn med en god kroppskrem. Jeg er avhengig av denne fuktbomben fra Matis. De har forøvrig hatt relansering av produktet for kort tid tilbake. Produktet tilfører nå, hvis mulig, enda mer fuktighet. Navnet har forandret seg fra SOS Nutrition (se derifra bort ifra mitt produkt som er avbildet) til "SOS Nutri+". Denne er perfekt for ekstrem vintertørr hud.
dsc02081

Produktene fås kjøpt i hudpleiesalonger hvor de selger Matis.

Q: Er du flink til å pleie kroppen din?

15 kommentarer

silje

09.10.2009 kl.17:32

jeg har faktisk kjøpt meg sånn hold in body jeg nå =) som visstnok skal smelte bort cellulitter .. haha =) vi får se når den kommer da, om den hjelper =)

allefall holder den magen på plass :P

CAMILLA ERIKSEN :)

09.10.2009 kl.17:47

Jeg har mange celulitter :(

Jeg tar imot ALLE råd!! :)

*hjem å skrubbe og massere*

Kirsti-Marie

09.10.2009 kl.18:03

silje: Spennende oppfinnelse!:P men må nok skuffe deg å si at det høres "too good to be true" ut:/ Eneste måten å få bort cellulitten på er å faktisk knuse den med laser. Det er VELDIG smertefult!! Kan tenke meg at det kanskje er tykkere stoff i den der vi har cellulitter slik at de ikke synes når man har klær på? Men du MÅ fortelle meg om den likevel, hehe, vi venter jo alltid på mirakler, gjør vi ikke?!;p

Men alt som holder magen og rumpa på plass får plusspoeng i min bok,hehe!;P

GOD helg:)

Helene deRimala

09.10.2009 kl.19:08

Mange gode tips! skal gå til anskaffelse av ansiktsspray jeg nå, for sitter foran skjermen hele dagen så å si:D Og tusen takk for koselig kompeliment! :) Ha en kjempe fin fredagskveld:D

CAMILLA ERIKSEN :)

09.10.2009 kl.19:36

Yes do it!!:) Men du, kan trening forebygge celulitter? Jeg har hørt noe om det :)

Malin

09.10.2009 kl.22:59

Sv: tak er noe dritt å male:P Har gangsperre in nakke rygg og armer:P

Vi har de produktene i salongen jeg jobber i, de er sinnsykt bra:)

Kirsti-Marie

10.10.2009 kl.16:20

Malin: hehe, huffdah:P håper det går over snart!:) Ja, Matis er favoritt!;)
Jag är väl en av de heldiga som inte har celluliter, men det kommer väl snart med åren. haha. Träning och bevegelse har ju lite og si og :)

Antien Mayo

11.10.2009 kl.23:00

La meg høre om jeg har forstått det rett. Du har faktisk UTDANNET deg til å spre feilinformasjon?

Til dere stakkars kvinner (og muligens menn) som lar dere lure av dette skvipet, ta heller og les hva rikshospitalet har å si om saken:

http://avd.rikshospitalet.no/hps/nyttognyttig/cellulitt.asp

Eneste måten å forhindre cellulitter på er et sunt kosthold og aktiv trening, slik at vekten holdes nede og det blir mindre fett mellom fibrene som binder sammen vevet.

Men hey, tror dere meg ikke? Jeg har funnet opp en krem som kurerer kreft. Alt du trenger å gjøre er å skrubbe huden din med salt, helst oppi et boblebad. Etterpå påfører du den ekslusive kremen som inneholder blant annet eksotiske oljer, moste griseøyne og koriander.

Alt dette for en sum som kunne gitt ti fattige barn nok mat til å overleve en mnd - minst! Fristende? La meg høre om det. Jeg har flere gode tilbud på lager.

Mariann Johansen ♫♥♫

12.10.2009 kl.10:32

Urk, jeg hater virkelig cellulitter. Hadde gjerne holdt ut smerten ved å knuse dem med laser om jeg hadde råd :P

Kirsti-Marie

13.10.2009 kl.15:24

Antien Mayo: Hei!:) Først og fremst må jeg si at jeg syns det var leit å motta kommentaren din. Det er helt i orden at folk er uenig i det jeg skriver. Jeg kan ikke forvente meg annet heller når jeg velger å blogge, men det handler om fremtoning, og hvordan man ?prater? til andre på. Jeg syns i grunnen at du var ganske så freidig(hvilket du selv innrømmer på din egen blogg at du er) og frekk! Jeg svarer deg med samme mynt.

Jeg har utdannet meg hudpleier for å spre nyttig informasjon til andre. Har du tatt den samme utdannelsen? Jeg mener, i og med at du er så bombastisk! Da vet du også at vi har anatomi som tilsvarer første året på medisinstudiet, et eget fag om kjemiske reaksjoner, dermatologi, og til slutt praksisrelatert teori. I tillegg er det jo da selvfølgelig også daglig praksisjobbing på kunder, samt andre elever. Så her sitter jeg og blogger, og legger ut gratis råd for noe du ellers ville betalt i dyre dommer for. Har du tenkt på det, Antien?! Og hvorfor tror du jeg gjør det? Fordi jeg brenner for faget mitt, og jeg vil hjelpe andre!

Jeg har ikke antydet at du MÅ bruke produktene jeg anbefaler! Det står du fritt til å velge selv. Jeg blogger om produkter jeg vet fungerer. Jeg setter kvalitet framfor kvantitet, og anbefaler for eksempel dusjsåpe framfor zalo? Ja, hudpleieprodukter er dyre, men det er en god grunn til det! Jeg skal skrive et innlegg en dag om forskjellen på produkter (samt dets funksjon) kjøpt på Vita kontra de som er kjøpt i salong.

KANSKJE du kan ta meg på at det var misvisende å skrive ?slik unngår du cellulitter?. Kanskje jeg heller skulle sagt "slik forebygger du cellulitter". Men slik jeg ser det betyr de ordene det samme i denne sammenheng? Leste du noen plass i teksten min at du aldri i verden fikk cellulitter ved å skrubbe deg?? Nei, nettopp!! Leste du at ved å bruke børsten med sirkulære bevegelser, så fikk du i gang sirkulasjonen, og at avfallsstoffer også på den måten kom lettere ut? Riktig! Og er det ikke det samme som skjer når du trener, Antien? At du setter fart på sirkulasjonen i kroppen og skiller ut avfallsstoffer?

Hvis dette temaet interesserte deg så masse, hvorfor leste du da ikke alle kommentarene som ble skrevet? Da ville du også oppdaget at jeg har en tråd med Camilla, hvor på jeg på hennes side har sagt at jeg skal skrive mer om teamet, altså flere innlegg, da dette er et meget omfattende tema.

Om du enda sliter med å forstå, så kanskje det er lettere for deg om jeg sammenligner forebygging av cellulitter med ?slik unngår du hull i tennene?; jo flere remedier du bruker, eks. fluortabletter, skyllevann, tannkrem, jo bedre rustet står du. Eller hva? Men likevel; det er ikke dermed sagt at du aldri kommer til å få et hull likevel? MEN VILLE DU TATT SJANSEN PÅ Å LA VÆRE å pusse tenner?? Nei, det var det jeg tenkte meg?

Jeg leste forresten artikkelen via den linken du la ved. Ser at det er datert i 2005, altså fire år siden. Up to date? Det forskes hele tiden, hver dag, innen dette feltet. Noe av det nyeste er for eksempel ultralyd. Dette stod i artikkelen: ?Huden blir ruglet og ujevn, og når vi klemmer på den forsterker dette seg. Andre plager gir denne huden ikke.? Hvilken bakgrunn personen bak innlegget har er usikkert, da det ikke står noe om det (kun at det kommer fra hudpedagogisk senter, hvilket kan være hvem som helst), men det er tydelig at den personen ikke har jobbet mye med cellulitt. Det finnes flere grader av cellulitt, faktisk fire! Den siste graden inkluderer sklerose/ fibrose (jeg tillater meg nå å snakke på fagspråket da du tydelig er veldig oppdatert innen faget?), og det skal jeg love deg at kan være veldig smertefullt! Så jo, cellulitthud kan by på flere plager.

I begynnelsen på et av tekstens avsnitt står det blant annet at plastikkirurger og den kosmetiske bransjen utnytter seg av folk med cellulitter. I slutten av samme avsnitt står det at ?det eneste som kan hjelpe på cellulitter er å holde vekten nede og derved redusere fettlagrene mellom bindevevsfibrene, eller la en kirurg ?suge? ut fettet?. Skrev ikke personen at plastikkirurger utnyttet folk med cellulitt? Og nå sier han/hun plutselig at det er en av to ting som faktisk kan hjelpe? Så personen motsier altså seg selv. Flott avslutning på et ellers halv-sant innlegg.

Det er flere ting i det innlegget jeg kan diskutere, men nå er din gratis-tid over. Jeg har i alle fall gitt deg en liten pekepinn på hvordan ting ligger ann. Det begynner for såvidt å demre for meg at du faktisk ikke er så belært og flink innenfor dette temaet after all?! Dermed har du vært en besserwisser (som ingen liker) helt uten grunn. Filosofer på det, du!

Til slutt vil jeg si at jeg faktisk er fadder til fattige barn. Pengene gir dem ikke bare mat, men også skolepenger, vann og tak over hodet!!

Mariann Johansen ♫♥♫

13.10.2009 kl.18:11

Sv: hehe, takk for det :*)
Å yes jeg har dem jeg..hehe..
SV; Takk. Ja liker headeren..

Cecilie - ceccbecc.blogg.no

15.10.2009 kl.13:55

Sv: Så bra at du kommenterte! Er for mange som har dette som skal slite så forferdelig med å ikke få den hjelpen de trenger. Jeg skjønner absolutt hva du mener når du sier at man må være frisk for å være syk. Skal ikke være meningen at en som er ufør skal hamle opp med så mye som man faktisk må. Syns det er helt forferdelig. Har selv et nært familiemedlem med ME, og dette er det minste jeg kan gjøre for at personen skal få det bedre :)

Jeanette

08.07.2010 kl.10:47

Hei,

Takk for gode tips og fengslende kommentarer fra leserne :) Må le når jeg ser slike kommentarer som fra Antien Mayo, og attpåtil kommer til en ubrukelig og uinteressant blogg når jeg går inn for å se hvem dette merkelige vesenet er ;)

Intelligens er ikke noe man skal ta for gitt!

Nå skal jeg teste Matis sine produkter og nyte resten av sommeren! God sommer til deg! :)

Jeanette

Skriv en ny kommentar

42214807501
Kirsti-Marie

Kirsti-Marie

29, Oslo

Hei, og velkommen til bloggen min!:) Jeg har alltid tusen baller i lufta, og elsker liv og røre. Har bodd to år i Afrika, og tre år nordpå. Jeg er en liten hobby-psykolog. Ellers liker jeg solnedganger, rettferdighet, hunder, hytteturer, romantikk, interiør, sur-søte drinker, åpenhet, musikk, spa, mennesker, opplevelser, fiske, snøscooter, religion, kultur, hår -og klesstyling, kids, ærlighet, glad-musikk og overraskelser. Jeg er utdannet hud, kropp -og SPAterapaut, men jobber ikke som det grunnet sykdommen min ME. Av samme grunn blogger jeg ikke daglig, men jeg håper du titter innom fra tid til annen likevel:) Følg meg gjerne på INSTAGRAM: kirsti_marie84

  • Follow on Bloglovin bloglovin bloglovin free counters Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    follow me

    Kategorier

    Arkiv

    hits