Barndomsminnenes mekka!

Moren min hørte via, via en kollega på jobb om en butikk som solgte skihoppere (om du vokste opp på 70 og 80-tallet vet du hva jeg mener). Hun var fast bestemt på å kjøpe en sånn til hver av barnebarna sine - mine tantebarn. Hun snakket i et par uker om dette, uten at jeg noen gang så en eneste hopper. Da skjønte jeg jo hvem hun mente skulle dra å kjøpe disse...!

Ok, point taken! Visste hun hva butikken het? Nei! Visste hun hvor den lå? "Nja, tror det er på løkka en plass". Dermed spurte jeg gud og hver mann, mens jeg trålte gate opp og gate ned (la oss bare stadfeste en gang for alle at jeg rett og slett ikke eier retningssans!) til jeg fant det som må være barndomsminnenes mekka!

Jeg mimret meg gjennom hele butikken mens jeg gliste for meg selv. Det var alt mulig der inne; teaterrekvisiter, treleker, bøker,  "gamle" og kjente figurer bare for å nevne noe. Jeg visste det var en dårlig idè å be mamma komme dit, men jeg måtte jo bare la hun oppleve dette hun òg. Det er pinlig å si det, men vi ble faktisk der i over en time.

Kassadamene var minst like fantastiske som butikken; de var svært hjelpsomme (svensker er uslåelig på service) og utrolig blide. De tok seg også tid til å pakke inn gavene i fargerike papir og bånd. Butikken i seg selv er så spesiell, og på mange måter nostalgisk, at jeg tror selv fedre som virkelig hater butikker ville kost seg der inne.

Butikken heter SPRELL - pedagogisk riktige leker, og ligger i Korsgata 24, med inngang fra Markveien. Det finnes også en butikk på majorstua og Sandvika storsenter. I tillegg har de også en nettbutikk - supert for de som ikke bor i Oslo. Nettsiden dems er helt genial! Du kan plotte inn alder og kjønn på barnet, samt pris du vil handle leker for, og dermed kommer det opp en liste med anbefalinger. Du kan også gå inn på tema-sidene dems, eks. bursdagsfeiring, på reise, eller skolestart. En annen mulighet er å gå på kategorier.

Vil du legge ut på en reise tilbake i tid? Klikk HER :)


Q: Hvilken leke husker du best fra du var liten?

3 kommentarer

Kathleen

08.04.2010 kl.21:15

Eg elska å mimre tilbake i tid=) Mi "favorittleike" va vel mini-orgelet mitt! hehe, lagde mange bra komposisjona på det som lita, syns eg iallfall sjøl da;)

frk.gjerde

09.04.2010 kl.09:36

ELSKER sprell!! De har såå mye fint :) Så du de søte dukkehusene i tre? Et sånt skal Alida få når hun blir gammel nok ;-)

Kirsti-Marie

09.04.2010 kl.22:54

HEI Line-mor!! så koselig at du har tittet innom. det satt jeg pris på!;) JA,hehe, så det!! Åh, hun er heldig!:D Ønsket du deg sånn da du var liten, eller? Var så mye å se på at jeg har glemt halvparten hehe. Men nå som det er så mange rundt meg som har fått barn må jeg innom den butikken flere ganger. Hehe, kanskje det er der vi sees neste gang du er in town:p GOD HELG!:)

Skriv en ny kommentar

42214807501
Kirsti-Marie

Kirsti-Marie

29, Oslo

Hei, og velkommen til bloggen min!:) Jeg har alltid tusen baller i lufta, og elsker liv og røre. Har bodd to år i Afrika, og tre år nordpå. Jeg er en liten hobby-psykolog. Ellers liker jeg solnedganger, rettferdighet, hunder, hytteturer, romantikk, interiør, sur-søte drinker, åpenhet, musikk, spa, mennesker, opplevelser, fiske, snøscooter, religion, kultur, hår -og klesstyling, kids, ærlighet, glad-musikk og overraskelser. Jeg er utdannet hud, kropp -og SPAterapaut, men jobber ikke som det grunnet sykdommen min ME. Av samme grunn blogger jeg ikke daglig, men jeg håper du titter innom fra tid til annen likevel:) Følg meg gjerne på INSTAGRAM: kirsti_marie84

  • Follow on Bloglovin bloglovin bloglovin free counters Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    follow me

    Kategorier

    Arkiv

    hits