Kirsti-Marie´s Lemon/ Orange Pop Cake with Chevron Pattern

Husker dere da jeg lagde Nigella Lawsons lemon drizzle cake for en tid tilbake? Den var seriøst wayyy too sweet for min gane. Naboene og gjestene mine entes om det samme, dog ettersmaken var god. Når ting ikke blir som jeg hadde ønsket, har jeg en tendens til å kjøre på helt til jeg får det til. Denne kaken er intet unntak! Jeg har mikset og byttet om på ingredienser og mengde og gjort den om til min egen. På grunn av den mektige toppingen er det essensielt at kaken serveres kald, rett fra kjøleskapet.

DU TRENGER (til kaka):
* 125 gram usalted ROMTEMPERERT smør
* 175 gram finkornet strøsukker fra Coop eller "Caster Sugar" fra Tate & Lyle som vistnok skal være å finne på Ultra. (du kan til nød bruke vanlig sukker, ha da i bakhodet at det ikke løser seg opp like lett)
* 2 store egg
* Saften av 3 sitroner
* 200 gram mel
* En stor ts bakepulver
* 1 ts salt
* 3 ss melk
* Usalted smør til å smøre en middels stor brødform med. 

HVORDAN LAGE KAKA:
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Smør brødformen. 
3. Miks sammen smør og sukker til en kremaktig konsistens. Hell deretter oppi eggene og sintronsaften. Rør godt!  
4. Bland forsiktig inn melet, bakepulver og saltet. Rør godt. Ha i melken til slutt. 
5. Hell røren oppi brødformen og la stå i ovnen i 60 minutter, eller benytt deg av den velkjente kaketesten (Stikk en trepinne inn og ut av kaka. Er det rester av kaka på pinnen lar du kaka stå litt til. Er pinnen "ren" er kaka ferdig)!  
...Nå er det tid for å lage glasuren! 

NB! Opprinnelig skal kaken stekes i midten av ovnen i 30-40 minutter. Dette varierer så klart noe fra ovn til ovn. Min måtte stå i hele 60 minutter før den var ferdig, da på nest nederste rille. Grunnen er mest sannsynlig fordi vi her i Lusaka, Zambia ligger 1200 meter over havet (det her helt sprøtt, men det har faktisk MYE å si).
Så vær OBS! på steketiden dere som bor hjemme i Norge; sjekk kaka med jevne mellomrom fra 30 minutter og utover, om kaka enda ikke er ferdig. Unngp å dra opp ovnsdøra så langt det går, da kaken har lettere for å falle litt sammen på toppen ved trekk og temp.forskjell.
 

 
DU TRENGER (til glasuren): 
* 250 gram ROMTEMPERERT Philadelphiaost
* 4 ts sterk kaffe (jeg brukte pulverkaffe)
* En og en halv kopp med O-Boy eller Nesquick

HVORDAN LAGE GLASUREN:
1. Bland enkelt og greit sammen alle ingrediensene og rør det jevnt og mykt. 
2. Påfør glasuren ved hjelp av en slikkepott (kaken må være avkjølt).
3. Strø sjokoladestrøssel over til slutt. 


 TIPS: Jeg har lagd den samme kaken hvor jeg kun byttet ut sintron med appelsin, noe jeg anbefaler om du liker en noe lunere smak. Jeg har også lagd en versjon hvor jeg brukte halvt om halvt med sitron og appelsin. "Alt går i grisen," som jeg bruker å si! :P   

Do you remember me making Nigella Lawson´s Lemon Drizzle Cake a while back? It really was WAYYY too sweet for my taste. My neighbours and guests were of the same opinion. When things don´t turn out the way I want them to, I tend to keep failing and practise till they do. This cake is no exeption! Therefore I´ve mixed and swoped the ingredients and amounts and made it into my own. It´s essential that you serve the cake cold (straight from the fridge) due to the cloying topping. 

YOU NEED (for the cake): 
* 125 g unsalted ROOM TEMPERATURED butter
* 175 g caster sugar
* 2 large eggs
* Zest of 3 lemons
* 200 g self raising flour
* Pinch of salt
* 3 tablespoons of milk
* 23 x 13 x 7 cm loaf tin buttered and lined 

HOW TO MAKE THE CAKE:
1. Preheat your oven to 180 c/gas mark 4
2. Butter and line your loaf tin well.
3. Cream together butter and sugar. Add eggs and lemon zest, beating them in well.
4. Gently fold in the flour and the salt, mixing throughly, and then add the milk.
5. Spoon the batter into you prepared tin and bake for 60 minutes minutes or until the cake taster comes out clean. 
...Now it´s time for the topping! 

WARNING! Origionally the cake is suppose to bake for 30-40 minutes in the middle of the oven. This can ofcourse vary from oven to oven. My cake had to bake for as much as 60 minutes, on the second lowest slot. The reason, most likely, is because we here in Lusaka, Zambia are about 1280 meters above sea level (it´s crazy, but it does actually have a major impact on the finished result). 
So just be aware of this when you bake the cake; Have a look at it every now and then from 30 minutes and onwards if the cake isn´t finished already. Avoid opening the oven door as it easily can make the cake collaps at the top due to drastic temperature swings. 


 YOU NEED (for the topping):
* 250 g ROOM TEMPRATURED Philadelphia Cream Cheese
* 4 teaspoons of strong coffee
* 1 and a half cup of O-Boy or Nesquick 
* Chocolate topping

 
HOW TO MAKE THE TOPPING:
1. Simply mix the cheese, coffe and O-Boy together till it becomes smooth and soft.
2. Apply the topping by using a cake rubber spatula (the cake must be cooled off first).
3. Finish the cake off by scattering the chocolate topping all over in any wanted pattern.


IDEA: I´ve also made this cake with ORANGE instead of LEMON, which I recomend just as much. Last, but not least I´ve made a version using half/ half with lemon and orange. Like I always say: "The pigs eat everything"! :P 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

42214807501
Kirsti-Marie

Kirsti-Marie

29, Oslo

Hei, og velkommen til bloggen min!:) Jeg har alltid tusen baller i lufta, og elsker liv og røre. Har bodd to år i Afrika, og tre år nordpå. Jeg er en liten hobby-psykolog. Ellers liker jeg solnedganger, rettferdighet, hunder, hytteturer, romantikk, interiør, sur-søte drinker, åpenhet, musikk, spa, mennesker, opplevelser, fiske, snøscooter, religion, kultur, hår -og klesstyling, kids, ærlighet, glad-musikk og overraskelser. Jeg er utdannet hud, kropp -og SPAterapaut, men jobber ikke som det grunnet sykdommen min ME. Av samme grunn blogger jeg ikke daglig, men jeg håper du titter innom fra tid til annen likevel:) Følg meg gjerne på INSTAGRAM: kirsti_marie84

  • Follow on Bloglovin bloglovin bloglovin free counters Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    follow me

    Kategorier

    Arkiv

    hits